post

Завршен 56 Београдски победник – Меморијал „Бранко Пешић“

Још једна величанствена спортска боксерска приредба је приведена крају. 56 Београдски победник, који од ове године носи назив Меморијал „Бранко Пешић“ завршен је финалним борбама 28. априла 2018. године у препуној хали „Пинки“ у Земуну.
У питању је вероватно најмасовније боксерско такмичење турнирског типа одржаног у Србији. 117 боксера и 55 боксерки током четири дана борили су се на два ринга за најсјајнија одличја. Наступило је 20 држава са 4 континента. Са америчког Бразил и Еквадор, са Афричког Алжир и Гана, из Азије Јужна Кореја и Индија док је 14 осталих држава било из Европе. 21. држава Босна и Херцеговина била је репрезентована само судијом. Под заставом светске боксерске федерације АИБА наступио је Сандро Полетан који ће ускоро моћи да наступа као репрезентативац Србије. Због већег броја такмичара од 16 у категорији, велтер, средња и полутешка су дељене у по две групе да би сви заинтересовани домаћи такмичари могли наступити. Стекли су се услови да идуће године, Београдски победник буде одржан током 5 такмичарских дана.
Веома јаки тимови Бразила, Турске, Јужне Кореје и Индије оставили су најачи утисак на овом турниру. Бразил је са 4 злата у мушкој конкуренцији био најбоља мушка екипа, док је у женској конкуренцији доминирала Турска са такође 4 злата. Освајач престижног трофеја Београдски победник је наш млади момак великог срца и челичних песница Трифун Дашић (75кг), боксер БК Раднички из Крагујевца.
Код дама престижни пехар је освојила такође наша боксерка Бранковић Анђела и њих двоје су освојили једине две златне медаље за Србију. Најбољи техничар је Бразилац Оливеира у 60кг док је најборбенијим паром проглашени Рус Кулијев и Турски борац Сипал којису водили беспоштедну борбу у велтер категорији (69кг). Од активног суђења међународних турнира се после 40 година судијског стажа опростио Милорад Глигић који је и проглашен најбољим судијом турнира.
Нови ринг, расвета, видео бимови, директан тв пренос, светлосни ефекти, уз одличне борбе, све је ово допринело врхунском угођају гледалаца пред тв екранима и у пуној хали „Пинки“ што је ваљда наговештај бољих дана за бокс у Србији и повратак племените вештине на заслужено високо место у нашем спорту.

Молимо преузмите/Please download

Резултати финалних борби

Резултати финала бод машина

56th Belgrade Winner

Награде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *